Project: Continious Jacking System

Project: Continious Jacking System

De Systeembasis voor deze besturing bestaat uit:

  • 7 Simatic PLC’s
  • 6 Simatic HMI devices
  • 2 Panel PC’s

Via dedicated switches zijn alle componenten via profinet in staat met elkaar te communiceren. De verdeling van bovenstaande componenten over het schip is als volgt

 

 

  •  Brug: CPU317 met profibusverbinding naar het algemene scheeps informatie systeem en 2x panel PC voor het weergeven van alle systeem alarmen, processelectie en operationele informatie
  • 2x Hydraulic Power Unit met een totaalvermogen van 3,4MW (HPU-Fore en HPU-Aft): CPU317 en MP277 voor weergave van eigen alarmen, bediening en operationele informatie.
  • 4x Leg (SB-Fore, SB-Aft, PS-Aft en PS-Fore): CPU317 en MP277 voor weergave van eigen en HPU alarmen, processelectie, bediening en operationele informatie.

De normale bediening van het jacking systeem geschied met 4 joysticks welke in de centrale bedienlessenaar op de brug zijn geplaatst. Na het kiezen van de gewenste beweging zal het bij de beweging behorende programma in de 4 leg PLC gestart worden. Vanuit de leg PLC worden 4 paar hydraulische cylinders aangestuurd. Van deze cylinders zorgen 3 paar cylinders actief voor de werkslag, en maakt 1 cilinderpaar een recycleslag in tegenovergestelde richting. Nadat 1 van de 3 cilinderparen aan het einde is van zijn werkslag zal de gerecycelde cilinder de werkslag overnemen. Het cilinderpaar dat de einde slag positie bereikte zal vervolgens de recycle slag maken.